Kjugekull en torsdagseftermiddag

På torsdagen passade jag i och med ett ärende i Malmö på att svänga förbi Kjugekull. Från Malmö fick jag med mig Emil som dagen till ära tagit ledigt från jobbet. Det hela är egentligen inte så mycket att skriva om då det klättermässigt inte gick sådär lysande. Jag har såklart ett gäng bortförklaringar till varför jag inte sände allt jag provade. För att nämna en så var detta första gången sedan i början av juni som jag klättrade utomhus och att försöka ta sig uppåt på vassa granitformationer istället för stora självlysande plastklumpar fastskruvade i plyfa, som jag det sista vant mig vid, kräver en viss omställning.

 Emil värmer upp på en lätt, fin slabb. Foto: DO

Emil övertalade mig att prova Monolith och med hans beta fick jag 
sänt i varje fall en klassiker. Foto: Emil Rylander.

/DO