Ny 8c av Geir

Jag mottog för ett par minuter sedan ett sms från Geir som sedan några veckor tillbaka befinner sig på en sommartripp tillsammans med flickvännen Lisa i deras ny-införskaffade husbil, för stunden i Rodellar i Spanien. Det hela löd: 

Tja! Nu satt den, Welcome to Tijuana 8c… En del jobb. Jag kan ta de från början. Jag provade Pata Negra 8c 3 gånger förra året och satte den efter ca. 10 försök i år. Innan idag hade jag klämt mig upp för 3 eller 4 8a+ onsighter. Welcome to Tijuana gjorde jag på 15-20 försök. Den är kort och har ett startcrux så det blir lätt många försök men hade nog ändå färre dagar på den än på Pata Negra. Var stört nära att sätta Welcome… på ca. 10 försök men föll på sista flyttet.

Detta var hans andra led i graden under resan (Han gjorde Pata Negra, också i Rodellar, den 25/6), hans tredje totalt, av vilka han gjort samtliga i vår! Helt vansinnigt inspirerande, grattis som fan Geir!

/DO