Strongboys på västkusten

Under Onsdagen och Torsdagen hade jag äran att få guida runt de två ökända strongboysen från Österike respektive Schweiz, Guntram och Tobi som sedan ca. två veckor tillbaka härjat runt på den Svenska östkusten, och så planerar att göra fram till i höst, med undantag för en tids vistelse i Norge. Det hela är huvudsaken i en längre resa de gör tillsammans. Dom började sin lilla tur i Tyskland med att besöka bland annat Frankenjura för en dryg månad sedan och har nu alltså fortsatt hit upp i Norden där de stannar till säsongen återvänder till deras hemmaområden.

Då herrarna ämnade att stanna här på västkusten till i alla fall lördag valde vi att börja vid Häller i norr för att därifrån jobba oss söderut mellan västkustens pärlor för att slutligen hamna i Göteborg. Det hela blev dock tyvärr inte som tänkt då det vädrets makter inte direkt ville vara med oss i och med de 25 graderna (i skuggan) och luftfuktigheten på 99% som Bohuskusten bjöd på dagarna till ära vilka gjorde det stört omöjligt att ta sig upp för vad vi än tog oss an.

I Häller visades dom till Cuerpo de Hombre i förhoppning om att finna lite svalare temperaturer mellan blocken. Det hela var dock dömt att misslyckas. Inte ens där, den normalt sett mest drägliga platsen att klättra vid höga temperaturer, var det svalt nog för att finna någon form utav klätterbara förhållanden. Guntram kämpade de till trots tappert och åkte gång på gång av när han försökte göra cruxmatchen. Tobi som tyckte crimparna slet för mycket hud gav snabbt upp problemet för den ljusa idén att ge sig på Espens Hangel – Slopertravers belägen i solen i 25+ rimmar inte direkt och efter många försök var det bara till att se sig besegrad, trots bra progress…

Vi styrde kosan vidare mot Lyse i hopp om att finna ett kallare spot men också där var det allt annat än behagligt. Tobi gav Kundvagnen några försök men självfallet var det sju resor hårdare att nypa tag i rampen en dag som denna än en krispig januariförmiddag. Och efter att ha insett att vi nog efter allt inte skulle få uppleva några hårda sends tog vi fram på kvällen en tur till Lysekil där vi ärade en lokal utomhustävling, anordnad utav några locals, med ett besök. Det hela var en mycket trevlig tillställning och Gu och Tobi verkade tycka det var ett perfekt avslut på en i övrigt misslyckad dag.

Tobi på Jorden runt i en kundvagn

Morgonen efter planerades en tur till någon utav kusten alla öar för att där kanske kunna svalka oss något i havsbrisen men då våra gäster efter frukost insett att dom var totalt omotiverad när det kom till att klättra drog vi raka spåret till GBG för att där försöka uthärda värmen med glass och kaffedrinkar.

Fram på eftermiddagen blev det hela för mycket för de två och dom styrde kosan tillbaka till Västervik där ryktet sa att temperaturerna var något lägre. Och jag kan inte säga att jag direkt klandrar dom för sitt beslut även om jag tycker att det är väldigt tråkigt att dom drog så snart då dom var ett mycket trevligt sällskap och då jag hade så mycket mera jag ville visa. Nåväl, det får bli en annan gång, för jag hoppas verkligen att jag får en ny chans att visa runt bland våra vackra block och väggar, om men under något snällare förhållanden…

Följ resenärerna via deras hemsida – Baboonmaster.com

/DO