Lättnad

Jag har idag avslutat mitt klätterlivs hittills längsta projekt, Rainbow Rocket i Franchard Sablons. Aldrig tidigare har jag lagt så mycket tid eller gjort så många försök på ett problem, och framförallt inte på ett move. Och till och från har de kunnat vara väldigt, väldigt frustrerande när jag trott mig vara nära men i själva verket inte vetat hur mycket mer som skullat behövas. På just dynamiska, långa move kan det vara oerhört svårt att veta hur nära man egentligen är att lyckas, och hur mycket till som faktiskt behövs för att det hela ska gå vägen. Rainbow har varit just ett sånt problem. 3 dagar försökte jag, alla dagar med viss framgång och försök som egentligen borde räckt för att få den gjord men alla i ganska ogynsamma förhållanden. Så extra skönt var det givetvis att komma tillbaka idag, fjärde dagen, och göra den på första försöket efter uppvärmningen. Jag är så jävla glad och framförallt lättad över att inte behöva åka tillbaka till de problemet. Nu till nästa projekt…
/DO