Vägen tillbaka

Livet i Larchant går vidare och jag har sedan sist repat mig märkbart från mitt infall i kräksjuka. Gårdagen kom att bli min första klätterdag sedan förra onsdagen, om men en kort sådan. Men eftersom efterdyningarna av förra veckans sängliggande gör att min fysiska form inte är på direkt topp kan jag inte annat säga än att det kändes som en lagom comeback, att inte slita sig i stycken fullkomligt.

Dom andra i gänget enades om att idag skulle det för första gången sedan vistelsen start tas en vilodag men då jag inte kände att gårdagens halvtimmes-session i Drei Zinnen mättat mitt klättersug tillräckligt för att jag skulle palla med ännu en dag i giten gick jag på en kort solotrip till L´elephant. Först för att leta reda på Oest-delen av stället men efter att ha irrat omkring bland stock och sten och läskiga gravplatser en och en halv timme utan att finna vad jag egentligen sökte drog jag vidare till själva huvudplanet.

Väl på plats tog jag efter en go uppvärmning tag i ett problem som jag sedan förra resan velat prova – La barre fixe. Jag kände mig liksom igår tung som en Biggest looser-deltagare men det till trots gick alla moven utom första och sista ner på ett försök vardera. Sista dynon behövde jag bara fatta sen var den också lugn men startmovet var betydligt knivigare. Man deadpointar in i en liten tvåfingerspocket och allt handlar bara om att träffa hålet. När saker och ting började stämma och jag närmade mig att göra movet stoppades min framfart när jag drog upp en go flärp på höger ringfinger och därmed var alla chanser att fortsätta försöka bortblåsta.

Det visade sig senare att endast Sammy var tålmodig nog för att stå ut en dag instängd då Jimmy, Hampus och Sebbe fram på eftermiddagen kom knallande. Tillsammans tog vi oss bland annat an världens hårdaste 6B. Efter en timmes arbete hade problemet sett endast en bestigning, om men en att minnas…

Och nu väntas regn vilket inte är annat än önskat då snö-helvetet i och med de förhoppningsvis försvinner. Förvisso kommer man vara inblåst i Giten ett par dagar igen vilket suger men det är lätt värt det om blocken blir rena.

Under tiden kan man leta
framtida projekt…

Kan för stunden inte ladda upp mina klätterbilder men så snart jag får allt att funka kommer dom dyka upp… Over and out!

/DO