Tisdag 1/12-2009

Idag vart jag utlurad till Bouldergöteborgs senaste fenomen, Midnight Mölndal (a.k.a. Mölndal Lightning). Tillsammans med förstabestigaren Henrik Sennelöv, Johan Gross och Climbingpricks Tompa spenderades förmiddagen i jakten på en tredjebestigningen sedan Walker enligt ryktet skulle gjort första repetitionen i förra veckan.

Gross visade framfötterna och fick efter en go uppsykning mitt i cruxet till det hårda movet och sände.

Tompa som hade sin 4.5;e dag på problemet och ville inget hellre än att komma upp. Och dagen till ära med finspot och allt gjorde han med sin och Walkers något unika sekvens cruxet och toppade även han ur. Och glad som en lärka det var han.

Jag har precis påbörjat en aningen försenad uppbyggnadsfas i min träning inför den stundande Fontanresan och borde egentligen inte låta mig luras ut på sådana här boulderepeditioner utan borde enbart uppehålla mig på Fabben eller Domen. Och till den förstnämnda av de två begav jag mig när utomhushetsen lagt sig något och gänget begett sin åt varsina håll för att klättermässigt runda av min dag…

Efter texten ovan skrevs har även Geir och Mange hunnit ut och nypt av problemet. Därmed har sammanlagt 6 pers besegrat problemet och kampen om första bestigningen av högerutsteget har tagit fart…

Då bildkällan låter väntas på sig dröjer det ytterligare innan jag med annat än ord kan visa hur det såg ut Tisdagen 1/12-2009 under en sten på Safjället i Mölndal…

/DO