Mera foto

Återigen ut i skogen får att leka rockstar framför en kamera med allt vad det innebär. Denna gång var det Climbingpics-Tompa som låg bakom det hela i och med deras plåtning för Tierras sommarkatalog 2010. Och det var alltså tillsammans med honom och fotografen Patrik Lindqvist som jag begav mig ut för att se om min fula nunna kanske skulle kunna fastna på en bild värd att ha med i deras katalog.

Uppvärmningen för dagen gick av stapeln i Stagger Lee-taket i Bro. Kanske kunde vi ha valt någon lämpligare för särskilt uppvärmd var jag inte när jag började dra mellan greppen på den fantastiska Henry Lee. Jag fick med visst besvär till samtliga moven, sånär som på ett konstigt och avigt avlåsningsflytt runt ett bryt upp till kanten (Tror det var mest fegehet som hindrade mig att göra den rörelsen) så visst kommer det att gå att sända den förr eller senare.

Tompa visade verkligen framfötterna hela dagen och inledde det hela där i Bro med att tre gånger klättra från start genom, vad som nog bör uppfattas som, cruxet på Henry Lee för att bli avspottad på sista movet innan kanten, också de tre gånger. Surt men ett tveklöst bevis på att garanti kan utlämnas till nästa visit.

När vi alla var nöjda med diverse resultat, eller som för min del försök till att få resultat, av timmen i Bro styrde vi kosan vidare mot Boxvik.

Tomas gör de andra svåra
movet i sitten till B.R.B

Det som lyfte min dittills totalt misslyckade dag ur ett rent klättermässigt perspektiv var att få till alla moven i sitten till Walkers Budda Rhubbarb Butter. Dock måste det nog ändå betraktas som en klen tröst i sammanhanget med tanke på hur mycket smisk själva ståstarten gav mig. För vad har man för nytta av att från arslet kunna ta sig upp till en ståstart som man inte gör what so ever…

När Tompa och jag stött oss blanka på sitten och Patrik samlat ihop 10 gigabyte bilder avslutade vi dagen med en tour bland blocken och Tomas hjälpte mig att få lite bättre koll på vad som finns att göra i de gigantiska stenröset. Tack!

/DO