Nightshift vid Häller

Kanske borde jag haft klart det här inlägget för en vecka sedan men bättre sent än aldrig…

Den käre Henrik S verkar ha fått mersmak av utomhusklättringen och kanske framförallt till den vid Häller. Hans besöksfrekvens har den sista tiden, dels i och med hans besök förra veckan, ökat med hela 200%.

Vi minns alla hur den senaste visiten slutade (läs http://danielolausson.com/2009/05/14/helt-hysteriskt-med-sennelov-pa-besok/ ) och jag måste säga att jag var något förvånad när han i onsdags vågade sig tillbaka för att försöka klara upp en del unfinished buisness.

Efter en kvick uppvärmning med Dogma, Grovesprickan och den höga slabben var det första som skulle klaras av problemet Henrik inte ens han prova vid förra besöket, kylskåpsprojektet under Thorline. Problemet har stått emot motstånd en längre tid men jag vet inte hur frekvent det har projekterats. Walker ska ha provat en del både från stå och sitt men inte fått till det. Henrik och jag luskade ganska fort ut en beta med vilken problemet skulle går att klättra utan att man behöver slå allt för mycket knut på sig själv och efter inte allt för många försöka nådde Henke toppen och hade därmed gjort förstabestigningen av Hippodrome, med den föreslagna graden 7B. Det är väl egentligen bara första movet som biter ifrån, efter det är det bara trixigt och lite känsligt. Hur som helst är det riktigt fett, saknas bara att någon knyter ihop assisen. Henke – Nästa gång?!


Efter en kort celebrationsfika bar det i rask takt av till punkt nr.2 på Henriks att göra lista – Cuerpo de Hombre. Här fick vi tyvärr inte vara i fred så länge som vi kanske hoppats och efter ett årsflash-willpower-press från Henke som tyvärr slutade ett move under kanten fick vi lägga benen på ryggen och fly för vår käre ovän Hästens räkning.

Vi provade allt och lite till för att lyckas lura iväg pållen från korridoren men i det här fallet var det nog vi som var dummare än vi såg ut och inte hästen som vi först ville tro. Efter mycket smygande och försöka till att locka hans uppmärksamht bort från oss lyckades vi få tillbaka vår fiende till hans tidigare umgänge, korna och vi kunde äntligen återgå till vårat. By then hade det blivit för mörkt för att hålla till vid “Cuerpo…” och vi tog oss istället an vårat tredje projekt – Espens hangel. Jag kan inte med ord beskriva hur fett jag tycker det problemet är och för varje session jag får på den blir det bara bättre.

Försöksfrekvensen på problemet var stor från oss bådas sida och framstegen kom allt eftersom. Sticket var bra och båda ville ta vara på det i största möjliga mån och någon timme senare när mörkret la sig även utanför korridoren var vi båda såpass inne i det att vi inte kunde ge upp. Henrik hade en pannlampa i bilen vilken vi hämtade och klistrade fast på sticken vilken vi i sin tur lyckades kila fast i en enbuske. Vår setup gav oss tillräckligt med ljus för att vi skulle kunna fortsätta försöka.

Det var bara ett move jag inget fick ihop, givetvis det i särklass hårdaste, hoppet till listen runt kanten. Henrik gjorde stort sett movet men lyckades aldrig häva pendeln helt. Med betan han hittade, vilken jag också kommer använda, vågar jag mig på att dubba den rörelsen till en av de coolaste i Bohuslän. Man gör en dyno till listen och i samma stund som man fångar den hoppar man med vänsterhanden till ett grepp vänster om areten för att kunna fånga upp pendeln. Är i stort sett en dubbeldyno vilken ser helt galen ut men på samma gång makes sence. Helt omedvetna om tid och rum fortsatte vi att jobba och inte förrän långt mycket senare insåg vi att klockan kanske hade hunnit bli en del och att vi faktsikt skulle försöka komma hem också. Klockan hade börjat närma sig midnatt och det var hög tid att dra. Motvilligt packade vi ihop våra saker och smög oss bort mot bilen. Tror båda gärna fortsatt köra men ingen av oss hade särskilt mycket kvar att ge så eventuella ytterligare försök hade garanterat blivit fruktlösa.


Det blev alltså inget send från Henkes del som jag hoppats men även om det kan låta illa är det inget jag gråter floder över direkt. Nu får jag iaf. en session till med honom på problemet. Kvällen iaf. något mer lyckad än den vi fick till förra gången och jag tror och hoppas att H är nöjd med sin FA. Next time som, om vädret vill sig, borde bli redan imorgon kommer vi säkert att höja ribban ytterligare ett snäpp och Espens hangel, Cuerpo de Hombre, Springgirl & Springboy, Espens Projekt, mfl. kommer att få det hett om öronen…

/DO