Treasurehunt

Blockjakt är alltid lika spännande och på något underligt sätt tillfredsställande men inte alltid fullt lika belönande. Grejen är att det finns saker här i krokarna som bara väntar på att upptäckas (tror jag), det gäller bara att hitta dom. Tog igår till min hjälp Bohusläns KK´s ordförande Rickard som redan på förhand hade lovat att visa ett par boulders på en ås i närheten av Bottna, för att försöka finna lite alternativ till Lyse, Fjällbacka, Häller och Ulorna.

Kollade först in blocken Rickard snackat om tidigare men kände mig ganska otaggad. Gjorde några försök på ett par problem jag vill göra och försökte också klura ut sekvenserna på själva anledningen till besöket – Ett tak i vilket det finns några grepp. Moven i själva taket är nog överkommliga men det är vad som kommer efter det som kommer att ställa till det. Är i stort sett en separat ståstart vilken också kommer att bita ifrån rejält med vilken man ska försöka avsluta om man mot allt förmodan fixar att göra taket och brytet runt läppen in i ståstarten…

Ganska snart gav vi upp själva klättrandet för kvällen och fortsatte vår quest. Vi knallade över till andra sidan åsen där Rickard ville minnas att det skulle ligga några block. Vi fann där ett antal större stenar, många tyvärr staplade på varandra men också några friliggande. Bra höjd och bra landningar på de flesta men såklart inga grepp. Sprang runt som en överladdad duracellkanin på metamfetamin i jakten på iaf. en linje som skulle kunna gå att göra och svor ve & förbannelse över stället när jag för tionde gången stod framför vad som kunde varit ett superproblem om det inte varit för avsaknaden av grepp. Så var fallet med 99% av blocken vi fann. Klockrena, överhängade linjer med så bra landningar som man kan begära men inga grepp…


Som väl var så fanns det ETT undantag. Stod 35 meter från den snyggaste väggen hittills, arg som ett bi och på väg att göra helt om och aldrig återvända när Rickard som vid de laget nått fram till väggen mumlade något om att det finns grepp varpå en annan i ett tempo världens terränglöparelit kunnat glömma att haka på dundrade över stock och sten för att nå fram till överhänget. I det 45-gradiga motlutet fanns precis tillräckligt med grepp för att man ska kunna göra iaf. en ståstart/definierad start och ev. också för att försöka från sittande – Superfett. Stenkvaliten på just de blocket var kanske inte helt lysande men förhoppninsvis kommer greppen sitta kvar.

Efter att ha skapat sig en någolunda översikt så kunde jag konstatera att det kommer att gå att göra några problem men långt ifrån som många som det kanske skulle gått om det hade varit lite mer grepprikt. Tyvärr är det nog inget, utom det ovan nämnda som kommer att vara värt någon större omväg…

Gjorde på hemvägen några avstickare för att scouta lite ställen där det skulle kunna finnas saker och här och var fann vi nått block, oftast modell mindre men fann på det stora hela inget i parritet med vad jag sökte…

/DO