Tänka efter…

Kopierat från climbingpics.blogspot.com (Hoppas ni inte misstycker):

VKTIGT: Accessproblem på Häller

Häller är en av de bästa klipporna vi har i Sverige, och har tidigare varit ett skolexempel på hur långt man kan komma med respekt, dialog och den gästfriaste av bönder man kan föreställa sig. Tyvärr har det på senare tid förekommit ett antal mycket grova övertramp: toalettpapper i hagen, skräp, sällsynt klantiga trädhuggningar, skrik invid husknuten, obetald parkeringsavgift, solning på bondens gräsmatta och liknande.

Detta är en vädjan till hela klättersverige (och, på förekommen anledning även klätternorge): visa största möjliga hänsyn vid klippan. Parkera bara om det finns gott om plats, betala den högst rimliga 20an, för inte väsen, städa efter dig och andra, lämna inte skit eller toapapper, hugg inte ner träd, borsta bort dina och andras tickmärken, var trevliga, håll er borta från bondens tomt och åk nån annanstans om det är mycket folk där redan.

Hjälp gärna till att sprida detta till andra. Skriv ett inlägg på ditt nätforum, sätt en notis i din tidning eller berätta om problemen för folk som brukar vara i Bohuslän. Detta är allvar!

/DO