Orienteringstrion på träningsläger i Mellbydalen

Idag åkte Magnus och jag i gott sällskap med Klara och hunden Sendit till Mellby där siktet i första hand var inställt på Bönas nya skapelse El Don.

Att hitta fram till mästerverket skulle visas sig vara bra mycket svårare än att bestiga det. Sent om sider visade det sig att problemet vi i dryga en och en halv timme sprungit om kring och letat efter med en mycket dåligt överensstämmande vägbeskrivning från Björns sida jämt emot den vi hittat på GBO inte var Instant Classic, utan att problemt gick bredvid Mobsters på Maffia-väggen. Vi var vid ett otal tillfällen framme och vände vid väggen och för varje gång blev vi mer och mer frustrerade över hur Björn kunde påstå att vi inte kunde missa problemet hur vi en bar oss åt. Tillslut fick vi nog och ringde till Henrik S för att försöka få nya kordinater att navigera efter. Det visade sig dock snart att Henrik inte var någon talande Google Earth som vi hoppats och att hans koll på Mellby var att jämföra med mina slabbklättringsskills, det vill säga obefintliga. Efter ytterligare samtal med Björn kunde vi konstatera att han hade blandat ihop det båda problemen och att vi om vi ämnade klättra den riktiga Instant Classic var hekt åt helvete fel… Problemet vi i själva verket sökte var alltså en sittstart en halv meter vänster om Mobsters ss vilken sedan klättras straight up. Tack ska ni iaf. båda ha för att ni försökte. Utan er hade vi aldrig hittat fram…Eller så var det de vi hade gjort – En och en halv timme tidigare!

På´t i alla fall och Magnus lyckades flasha efter att ha valt ut vad, han trodde kunde vara, den mest passande fotbetan. Sände gjorde även jag efter att lärt mig att veckla in min gänliga kropp så att dabbandet vid varje tidigare press blev ett minne blott. Beträffande graden så kunde vi ganska direkt konstatera att 7C nog var i överkant och tillsammans kom vi fram till att ge den 7B tills vidare. Mig skulle det dock inte förvåna om den efter ytterligare bestigningar landar någonstans kring 7A. Men som Björn skriver i sitt scorecard så är det ett ganska svårgraderat problem. Huvudsaken är väl kanske ändå att den är värd att göra och det tycker iaf. jag att den tveklöst är så dit och repetera…

/DO