Slutrapport V.15

Det är nästan pinsamt hur dåligt jag har tagit till vara på det fantastiska vädret den senaste veckan. Har i stort sett bara suttit inne och sett på TV med några få undantag för korta inomhuspass. I Söndags fick jag påbörja vårens tredje penicillinkur, denna gången för inflammation i halsen och örat. Det suger och blir jag inte frisk efter det här så skjuter jag mig…

Emellertid lyckades jag under gårdagen att få till veckans utomhussession och man skulle kunna säga att det blev en dag på resande fot. Jag inledde i Fjällbacka där jag hade hoppats på att kunna stanna större delen av dagen. Tyvärr så till min stora förvåning blev jag varse ju närmre ställer jag kom hur disigt det faktiskt det var och väl på toppen av Vetteberget låg luftfuktigheten någonstans kring 190%.

Jag gav det dock ett försök och värmde upp och gick sedan Hummern vilken efter förra veckans besök egentligen vid det laget borde ha varit överstökad. Men så var inte fallet och jag fick ta tjuren i hornen och göra det fantastiskt fina problemet (“igen”).

Då Maneten var blöt och slemmig så som manter tenderar att vara blev det att jag gav vänstervarianten av Hummern ett par tries. Jag provade, efter påpekanden från Björn i veckan, ett bättre sätt att göra den sista svåra sekvensen innan 6A – avslutet och slipper nu slänga mig in i “juggen från helvetet”. Det hela kändes ok och jag gjorde ett par försök från start. Det blev inget send men med lite flyt får jag till även denna kalasboulder i vår.

Tyvärr började huden redan att ge med sig i den råa luften och jag sökte solen kring södre breddgrader. Det blev en kort sväng om först Hamburgö och sedan Sivik för att kolla in diverse problem jag har gått och funderat på. Om någon, BRUNO exempelvis, har bra beta på Time of the season så är det mer än välkommet.

På hemvägen efter Sivik svängde jag förbi Häller. Väl där blev jag mer än varmt välkommnad av den starke norrmannen Espen och hans polare. De två hade tagit sig an ett gäng boulders över deras enda pad, en BD Butler och hade vi det laget jag anlände börjat snegla på ett av de fetaste projekten jag sätt i Häller. Mitt i blockhavet under Thorline ligger ett block med typ tre riktigt feta linjer i ca. 40 graders motlut. Störa move mellan goa lister.

Dom hade rensat i stort sett hela problemet och vi hjälptes åt att, med markägarens tillåtelse, ta ner ett par små träd för att bättra på landningen något.

Det kom en Daniel med en Mondo, sa de och tur för deras skull var nog det. Här krävdes det nämligen lite mer än en Butler och jag kände under dom få press jag gav den att det inte hade varit fel med ytterligare en Mondo och en Impact.

När mörkret nalkades var bouldern tyvärr ännu inte besegrad trots bra försök från Espens sida. Han skulle eventuellt stanna ett par dagar till så vill vädret sig och vi kan så ska vi mötas upp vid den innan han drar tillbaka till Oslo.

Ljuset hade för min del gärna fått stanna en stund till och på Häller, liksom många andra klassika berg jag passerade, var aktiviteten stor och säkert var det fler än jag som gärna haft obegränsat med hud, tid och som sagt ljus för att få fortsatt sina äventyr…

/DO