Bouldercup Fysiken

Vilodag, ger mig en chans att försöka berätta lite om lördagens bouldercup på Fysiken. Jag kan väl kanske inleda med att säga att natten till lördagen var outhärdlig. Magnus och jag byggde problemen kvällen innan och efter en lite trög start så kom vi igång och tyckte att det vi byggde blev så jävla bra. Vi gjorde vårat bästa för att få ihop 10 coola boulders som skulle hålla en lagom nivå och när vi lämnade Fysiken var vi mäkta nöjda med vad vi åstadkommit. Den känslan hade dock för min del försvunnit vid läggdags och jag var så jävla nervös att jag inte kunde sova. “Vad fan är det vi har gjort. Mina problem är kassa och alla kommer hata dom. Fan, jag måste fly stan…PANIK!!!”

Efter tre timmars kass sömn vaknade jag igen om än ändå mer nervös än när jag gick och la mig. Magnus, lugnet själv tröstade dock bra och efter mitt livs sjaskigaste frukost ala Pressbyrån Korsvägen bar det av till fysiken. Tjejerna var redan i full gång och Björns boulders fick ge vika för samtliga 7 tjejer. Han var rädd att ha byggt för lätt men i finalen tycktes han lagt en lagom nivå på problemen och utslaget blev att Jenny Förander när finalen var över stod som segrare, följd av Karin Sterky och Ulrika Magnusson.

Magnus och jag tvingades vakna upp ur den dvala vi hamnat i som publik när det blev dags att bygga om till herrarnas kval. Problemen kom upp och nu hade jag på något vis lyckats bli mer nervös än någonsin tidigare. Magnus hade inte ljugit när han sa att det är värre att bygga än att tävla.

Det hela drog igång och nivån visade sig vara allt vi någonsin kunnat önska oss för ett kval som detta. Samtliga boulders blev gjorda och man skickade alla 14 till finalen.

Många starka herrar i ett överlag starkt startfält. Gross, Sennelöv, Geir, Said, Kalle B, Adnan, Björn, Mikael Blixt mfl. Jag frågar mig dock varför det inte är fler som ställer upp. Nu när det äntligen var någon som hade tagit tag i det hela och sett till att Bouldercupen kom till GBG så borde ju fler passat på och tävlat. Det finns ju många som är mer än starka nog så varför inte vara med…

Till Johan Gross vill vi bara säga att nästa gång blir det monos non-stop och då kan du ju försöka matcha dig förbi våra crux. Johan såg för övrigt monster stark ut och länge trodde vi att det var han som skulle ta hem det hela men finalen artade sig åt ett annat håll och våran käre norrlänning, Geir, som har haft en lysande start på året tog sig upp för samtliga finalproblem och kammade därmed hem sin första seger i en Bouldercup – Grattis…
Johan hamnade på andra plats med fyra toppar och efter honom följde Henrik Sennelöv med tre toppar, vilka egentligen borde varit fyra om han inte läst fel och missat toppmovet på andra problemet.

Slutligen ska Björn och de andra på Fysiken har props för det goda initiativet och allt arbetet för att arrangera den första deltävlingen i Svenska Bouldercupen 2009.

/DO