Vad var det som hände…

I mitten av förra veckan var det alltså dags för oss gossar från äventyret i Västervik ett par veckor tidigare att dra ut på nya uppsåt. Ännu en boulderexpedition. Magnus fyllde sin väska med ett otal pinaler som inte gör sig särskilt bra i bouldersammahang. Det var selar, rep, bromsar, slingor, kilar, isyxor, you name it. Prylarna skulle senare komma till använding när han skulle fira sig ner för sitt monsterprojekt på Skivblocket vilket var det tänkta målet för dagen.

Blött, blött…

Det skulle dock komma att dröja en dag innan Magnus kunde sända trots bra försök dag 1. Nästan varje försök var han uppe och slog på greppet i cruxetmovet. Han gjorde det på topprep men inte när han kom ända nerifrån.När han gav upp för dagen stod det ändå klart att det bara var en tidsfråga innan han skulle göra den. Geir var också uppe och nosade så förhoppningsvis får även han till den i vår.

Dag två hade Geir blivit sjuk och kunde därför inte komma med oss ut. Stackarn verkar inte tåla de hårda förhållanden som råder här på västkusten. Istället fick vi sällskap av Olof och Magnus syster Jenny.

By now hade det hela kommit till den punkten att det inte handlade om att fysiskt kunna göra cruxmovet utan att skrämma bort hjärnspökena och bestämma sig, nypa tag i greppet och utsätta sig för det nervkittlande slutet. På ett av många sista försök denna torsdagseftermiddag lyckades han göra detta. Han nådde och tog pinchen, klev igenom och korsade till slopern, aningen skakig. Den annars så lugna och tysta Magnus utbröt i ett djungelvrål som inte kan ha varit långt ifrån kraftfullt nog att ha vält väggarna på Fabben. Väl tillbaka på firm ground gled han omkring på moln med ett alla tiders leende. Jag har varit med honom när han gjort bra grejer tidigare men aldrig har jag sett honom så glad… Så det är bara att gratulera och hoppas att fler tar tag i det hela och gör High Voltage 8B på skivblocket…

FILM PÅ G…

/DO