Rainy days i de tusen tunnlarnas förlorade land

Turen med vädret tycks definitivt ha vänt. Nu sitter vi alltsà i Claro, Ticino, Schweiz och gör vàrat bästa för att inte flyta iväg. Japp, det regnar, och inte lite.

Den första prerson vi möttes av när vi kom hit var en allt för pratglad amerikan vid namn Garretth. Han berättade om ovädret som härjat och fortfarande härjar i Dalen och hur det gjort det omöjligt att klättra större delen av oktober. Han och hans kompis som “a souple of weeks ago broke his ancle” har varit här sedan början av september. Surt att “his freind” bröt foten annars hade vi bott granne med Paul Robinson.

Trots det dàliga vädret sà verkar här vara i alla fall nàgra klättrare och en och annan strong boy tycks man skymta bland blocken. Jag och Jimmy hälsade i all hast pà Tyler Landman igàr när han flydde regnet i Crescianio. Det är bara Graham som saknas men han lär väll inte dyka upp om det fortsätter sà här.

Resan hit – Bestod till stor del av tunnelkörning men de fà stunder vi inte befann oss under jord var vi stumma av förundran över hur nàgot kan vara sà vackert och vi ställde in oss pà att fà klättra i scenarion hämtade rakt ur Dosage-filmerna. Detta avr innan vi körde in i regnväggen.

Pà förmiddagen igàr gav vi Crescianio en chans och väl där fanns det ett antal problem som faktiskt var i stort sett (!) tillräkligt torra för att kunna klättras. Men glädjen varade inte länge dà regnet rullade in igen efter an dryg kvarts klättring, lagom för oss att ha hunnit bli varma. Vi kröp in i en gammal ruin och gjorde ett försök att vänta ut det värsta skyfallet men det var bara att inse att det inte skulle ge med sig och knalla tillbaka ner i byn. Hade vi valt at fortsätta vänta hade vi fàtt sitta där ännu dà det fortfarande 25 timmar senare öser ner i samma takt.

Om nu regnet ger med sig, vilket det väll förhoppningsvis gör förr eller senare kommer vi att klättra mestadels i Crescianio men ocksà i Chironico och Brione. Sà tills vidare är det bara att vänta, hoppas och fortsätta bläddra i guideböckerna…

/DO