Återblick på veckan som gick…

Så var det dags att försöka göra lite väsen av sig igen (inte på nått dåligt vis då…). Två dagar har jag ansvarat för butiken på jobbet och det känns som det har varit en smärre katastrof. Meningen är ju att man ska kunna hjälpa folk som går i köpetankar och det går väl bra när någon är ute efter ett rep eller en sele men när dom kommer in och vill köpa en kajak är ju jag själv helt såld – Det är väl ingen skillnad, flyter gör dom ju förhoppningsvis och det är väl huvudsaken, eller?! I alla fall så kommer ett litet sammmandrag från den gångna veckans äventyr utanför butiksbranschen.

Sedan i fredags kväll när jag kom hem från Västervik till och med i onsdags har jag haft Jimmy Karlsson och Sebastian Karlsson från Ljungby på besök. Jobb har tyvärr hindrat mig från att umgås med dem på heltid men en del har det blivit och vad vi gjorde går alltså att läsa om nedan.

Helgen

Präglades av ostadigt väder men problemen på Kolsby fick ändå se ett flertal bestigningar. Flow och Ei Pahasti blev uppgraderade, 7A – 7A+ respektive 6C+ – 7A. Jimmy gjorde förstarepetitionerna av dessa utöver ett gäng andra ascent. Sebbe fick till Barrikadera mera 6B+ och senare och Aint Life Grand. Ny fotbeta hittades på The Real World så snart smäller det. På Söndagen flydde vi stan och regnet till Domen men allt sedan Västervik är jag inte taggad att träna annat än på Oasen och alltså gick det därefter – Det gick inte alls. Jag tror inte någon längtar lika mycket som jag tills utbygget blir klart…

DWS – Klättring på stupet över djupet


Regn, brännmaneter och roddträning satte prägeln på detta äventyr som i slutänden kändes som ett solomission med publik då jag var den enda som vågade sig på`t. Mina trabajadores började tveka i samband med att det gick upp för dem att vattnet kanske inte håller riktigt samma temp som på Mallorca varifrån inspirationen kan ha väckts. Mr. Sharma klättrar nog i lite annorlunda klimat på filmerna än vad som bjuds har på västkusten. Det hela slutade i alla fall med att dom stannade i båten och njöt av mina misslyckanden att slita mig uppåt och desperata flykter från meterlånga brännmater som inte ville något hellre än att bjuda mig på grillkalas.

Vårat kära landskaps djur (sälen) passade på att gästspela lite under eftermiddagen och smålläningarna var utom sig av beundran.

Dagen efter var träningsvärken ett faktum och inte var det dom tre pressen som jag hann med innan regnet dagen innan utan snarare allt slit med årorna.


Tisdag – Häller

På tisdagen bar det efter klätterjobb på Smögen snabbt hem för ett klientbyte och tillbaka norrut upp mot Häller. Tempen hade gått ner något och ju längre kvällen led mot sitt slut desto behagligare blev det att vistas i hagen bland block och snår. Vi klättrade mycket lätt till en början och jag passade på att göra lite problem jag inte tidigare gjort. Sebbe slet med Alf 6C och tillslut efter mycket betakonfrontationer släppte den upp honom.

Eftersom Jimmy var taggad att ta sig an Fredrik Jutfelts Springboy 7B/+ så var det dit det bar när inget annat lockade. Det blev även för egen del ett gäng flygförsök och i slutänden var det jag som var mest motiverad och trägen att hoppa vidare. Tyvärr så efter säkert en timmes oavbruten höjdhoppsträning var det bara att inse att det nog inte skulle gå ikväll som jag faktiskt ett tag trott. Tvek på att man kan komma så mycket närmre utan att göra den och med det var jag ändå väldigt nöjd. När jag tidigare provat har jag inte varit i närheten och denna gång så trodde jag som sagt att jag kanske skulle komma att göra den redan denna julikväll.

Vidare är det kul att alla för en gång skull gick därifrån utan skador eller andra men. Jag hävdar att det vilar en förbannelse över Häller och den drabbar alla som trotsar klippans vilja. Hittills (Tisdagen undantaget) har oftast jag eller någon annan alltid

För att nämna några; Jimmy skadade foten på den okända slabben, Hult föll från en arete och kilade fast höfterna mellan ett träd och blocket, Hult landade med arslet före på en vass stubbe snär han provade på Springboy (Man kan ju undra hur han bär sig åt som alltid landar på arslet), Jag rasade av toppen på Springboyblocket när jag borstat den och fick en gren i bröstet und so weiter…

Sandsjöbacka – Headache in many ways…

Onsdagen var det sjukt varmt hemma i Uddevalla så vi beslöt att ge Götet en chans. Valet föll på Sandsjöbacka och Lillesjö där ingen av oss tidigare varit. Första cruxet var att leta sig dit. Vi hade bestämt att prova Plan 6 då vi mistänkte att chansen för skugga och svlka var störst där. Den i guiden fetstilade stigen ner till planet var allt annat än fetstilad i verkligheten och det krävdes en liten fuling och mängder med fanstasi för att orinetera sig ner till blocken. Väl där fann vi iaf. flera fantastiska problem jag gärna vill göra. Vi gjorde det klassiska misstaget att fastna vid ett av dem – Henriks catch 7A gavs ett otaligt antal försök och tillslut så gav den med sig för både Jimmy och mig. Jag var över kanten bra säkert 15 gånger men något hindrade mig från att hänga kvar och efter en powerrest så flög även Slimmy upp dit och högg den på bara några tries. En annan kunde ju inte vara sämre utan fick bestämma mig och hålla kvar. När båda mantlat upp och det hela förevigats hade klockan hunnit bli mycket och vi hann inte med mycket mer än att säga adjö innan det var dags för Ljungbyborna att bege sig tillbaka till Småland. Tack för den här gången!

Flera bilder är på G och kommer så fort jag fått fatt i dem…

/DO