Våga vägra midsommar

Samarbetet mellan Bouldersgate och Cafeclimb med kampanjen Våga vägra midsommar var en lyckad företeelse och nästa års upplaga har redan börjat planeras. Tre dagar i Ljungby med omnejd utgjorde mitt midsommarfirande med betoning på att inte fira midsommar utan försöka komma undan ännu ett upphypat påhitt för att få en anledning att dricka sprit.

Jag anlände på torsdagkvällen och mellan dom påtagliga regnskurarna hann vi faktsikt med lite klättring på några närliggande block.


Den gamla trotjänaren “Oplen” tog oss utan protest vart vi än ville och på fredagen nådde vi så långt som till Järnforsen. Det visade sig att bara vi ville vägra midsommar där då stället var så gott som folktomt så när som på några lokala Volvoraggare som ägnade sig åt att slita michellindäck så det dånade långt in bland blocken.

Till skillnad från Jimmy hade inte jag tålamodet att sätta mig ner och jobba på något utan gav upp problem som inte släppte till efter 7 försök. Uppe på det kände jag mig tyngre än aldrig förr och smidig flodhäst. Crimpa som jag normalt sett älskar gick inte det heller utan jag föll igenom lika fort som jag han sluta handen. Det hela resulterade förstås i att jag klättrade något för min del ouppskattat och oengagerat. Inga för mig hårda problem men flertalet lätta klassiker och jag säger som alltid – Next time…


Miljarder flugor, myggor och knott plågde oss vart vi än kommit och den ena området har varit värre än det andra. Jag får stanna upp i skrivandet typ varannan sekund för att klia på nått av alla bett trots att det är två dagar sedan dom jävlarna ärrade mig.

Under dagarna har jag kunnat konstatera att Climb on på burk är tio gånger bättre än på tub och gör faktiskt en skillnad (till skillnad drån tuben) så en sån måste inskaffas snarast.

Hemresan blev lite över förväntan då tåget var mer än överfullt och jag fick spenderade tre timmar stående intryckt i ett hörn bland andra förbannade resenärer som liskom jag trots platsbiljett tvingades stå – Mega miss av SJ.

Avslutningsvis får vi väl ta och gratullera Matilda Söderlund till hennes hittils bästa placering på Europacupen i och med helgens tredjeplats. Vi ska heller inte glömma bort Erik Grandelius som även han verkar vara i storform och placerade sig 15 av… Förra veckan var han i Solvik och gjorde där tre 8a+ varav en han ska ha föreslagit uppgradering till 8b…..

Vi får också ägna en tanke åt stackars Magnus som ligger hemma och är förkyld så därför uteblir det planerade DWS-andet imorgon. Som väl är så kommer det väl fler dagar och tillfället kommer åter så tills dess – Väl mött!

/DO