Grigri säkringsmetoder

Bouldersgate presenterar här sju smarta och revolutionerande säkringsmetoder signerade Daniel Olausson och Magnus Högström.

*1 Trä repet åt fel håll. Nu låser inte Grigrin längre av sig själv utan fungerar som en vanlig stitch. Denna metod lämpar extra bra sig vid tradklättring.


*2 Repet träs igenom ett av de två hålen (inte samma del som spaken sitter på) som är avsedda för skruvkarbinen och sedan genom skruvkarbinen.

*3 Använd över huvudtaget inte grigrin utan koppla bara i den i karbinen och låt den hänga. Säkringen sker istället med HMS-knop.Bouldersgate rekommenderar denna starkast.


*4 Trä repet genom båda karbinhålen på Grigrin och klipp i skruvkarbinen mellan hålen samt i det sista tomma hålet som du kan hitta på din Grigri (Mitt på den). Denna metod kan anses vara något bökig att säkra med.


*5 Trä repet från den passiva sidan genom ena karbinhålet, sedan genom det andra, genom karbinen, genom hålet mitt på Grigrin, runt bromsanordningen och vidare till klättrarern. Denna metod bör egentligen inte användas överhuvud taget men om man envisas kan man nyttja den om man utav någon anledning behöver hänga helt fritt och anser att den vanliga låsnings metoden inte lämpar sig.


*6 Trä grigrin som vid vanlig säkringa metod men koppla i en karbin i vardera hål för ökad säkerhet. Här rekomenderar vi oposite gate

*7 “Häcksax metoden”. Låser bättre än om man kopplar den som vanligt om men med ökat slitage på repet.

Öppet läge

Låst läge

Enjoy!

OM NÅGON ÄR DUM NOG ATT FÅ FÖR SIG ATT ANVÄNDA NÅGON AV OVAN NÄMNDA METODER SÅ GÖR HAN/HON DET PÅ EGET BEVÅG. DET HELA ÄR ETT SKÄMT OCH METODERNA FUNGERAR GIVETVIS INTE PÅ RIKTIGT.

/DO, MH