Vindön X2

Axel Hultqvist, Jimmy Karlsson, Oskar Rennstam Rubbmark, Emil Rylander mfl. har varit på besök på Orust över helgen vilket lockade ut även mig till Sveriges största ö och Vindöklippan.

Innan jag på fredagen nådde dit passade jag på vägen på att leta reda på ett block som en vän tipsat mig om ska ligga längs vägen. Det var inte helt enkelt men jag letade mig tillslut dit och fann ett fett stort block som till en början inte såg ut att bjuda så mycket ball klättring men skenet bedrog och när jag rundade de började jag skymta en brant överhängande sida vilken kom att visa sig förgylla klumpen. Längs överhängets högra arete gick den enda linje som troligtvis går att göra vilken är superfin. Med hjälp av två kassa pinchar och en tvåfingerscrimp på väggskölden kommer man slappa aretekanten från SDS. Tyvärr hann jag inte prova men så fort som tillfälle ges ska jag dit.
Väl på Vindön hände inget av större nyhetsvärde. Jimmy som man inte är allt för van vid att se inknuten i andra änden av snöret kämpade liksom jag själv för att komma över rädslan och pump och det tog sig för oss båda allt eftersom. Det var inte fullt lika varmt under väggen som runt om men sticket kändes ändå längre bort än månen. Pizza vid Axel stuga fick avrunda kvällen.

Dag två tog jag efter intensivt kneg från 05.30 kontakt med Mr. Highstream och det visade sig att även han letat sig upp till Vindön. Eftersom dom andra åkt till Viks Kile och jag inte pallade åka så långt så sent men ändå skulle ut och grilla med dem senare på kvällen så passade det mig bra med en sväng förbi TEAM GBG.

Magnus statuerade exempel på hur en solbränna ska se ut genom sitt bidrag till Sunburn of the year. Man har inte sett hur en överkokt kräfta ska se ut innan man sett hans mage. Förutom att skina med sin goa bränna jobbade han också på Said´s Capitaine Haddock och när jag såg honom på moven blev även jag sprängsugen. Det är ju en bultad boulder vilket kanske kan passa mig bra. Vi räknade ut att utan bultarna hade den kunnat bli en spännande Highball/Minisolo och planerna är redan upplagda för hur den ska paddas upp för att det ska gå – Till vårt förfogande kommer vi behöva ett styck 8a airpad, en stjärtlapp, sju liter glidmedel samt 24 Mondo. Det går bra att anmäla om man har något av ovanstående att bidra med i kommentarsfältet.

Capitaine Haddok 8a+/b

Senare blev det som tänkt åter till Axels stuga och på grillen låg allt ifrån gammal hederlig “Tjockkorv” till Albinosnorrar och runt bordet varierade diskusisonerna väldigt – Det pratades beta och jämfördes potatissalladsinnehåll om varannat. Jag skulle tyvärr upp och jobba även kommande morgon så det blev ingen sen visit för min del denna kväll heller.

Tanken var att jag skulle åkt till Vindön även idag men jag kände verkligen inte för det så det blev istället en sväng om Nösund för att kolla in det nya området Boxvik vilket det surrats ganska frekvent om den sista tiden. Väl där var jag helt lost i det stora blockhavet och betvilar att jag fann några av dom finare linjerna som hittils är gjorda. Jag var tyvärr under tidspress så jag kunde inte leta runt så mycket som jag skulle velat men jag kommer tillbaka for sure.

Imorgon blir det vila och på tisdag åter till Vindön…

/DO