Åland

När Stefan R för ca. tre veckor sedan frågade mig om jag och Magnus ville åka med till Åland var självklart inte vi sena att tacka ja. Tyvärr blev det i sista sekund så att han inte kunde följa med utan vi fick klara oss själva. Med på resan var också Magnus systrar Jenny och Ida och från andra dagen också grabbarma grus Freddan och Viktor.

Jag känner att jag har svårt att omvandla mina tankar om resan till ord och detta inlägg kommer huvudsakligen handla om bilder.

Lite kort iaf. så besökte vi under dagarna två Kasviken och Geta vilka bjuder på suverän klättring, kanske nordens bästa bouldering. Både jag och Magnus var ense om att det nog var det bästa område vi besökt. Det jag känner kan matcha stället är Västevik som nog ändå av olika anledningar remaines mitt favorit crag when it comes till bouldering men Åland, Åland, Åland…

På den finska ön var förhållandena denna helg allt annat än optimala och värmen mättes i celsius till 42 grader i solen vilket förstås inte ledde till att det var något direkt makalöst stick. Magnus försökte ändå tuffa på och gjorde bla. Supermartikainen 7C, Frispel 7B, Västertraversen 7B, Hammas 7A+ samt en Mundoganja 7A. En annan var som vanligt inte i riktigt samma slag men var nöjd med i värmen bla. ett par 7A, varav en flash.

Vi båda klättrade också vad vi fick förklarat för oss av några finländare vara Vodoo i Geta vilken när jag kollar på 8a.nu ska stå som 7B – Rena skämtet om nu detta stämmer vilket det troligvis inte gör.

Tyvärr failade vi med vårt stora mål och the main reason till vår trip som gick ut på att bli miljonärer på dom enarmade banditerna på färjan. Jag var den som tog hem den största vinsten – 4 Euro vilka jag förlorde lika fort igen.

Det var huvudsakligen en linslus som fastnade på bild och Ida, Fredrik, Jenny och Viktor var duktiga på att hålla sig undan när kameran väl var framme därav uteblev tyvärr bilder på dom.

Frispel, Kasviken
Dodo, Kasviken

Normipäivä
Normipäivä
Mmmm…
Geta

Åland as soon as possible…

Avslutningsvis kan jag meddela att det eventuellt kan komma att bli en ny skribent här på bloggen i form av Magnus “The Klimp” Högström. Förhandlingarna är i full gång men det är svårt att föra förhandlingar med mannen. Det är vid punkterna löner och arbetstider vi har kört fast och om jag ska kunna uppfylla hans krav och fylla positionen som Vice Chefsredaktör får jag nog börja ta inträda här på sidan. I´ll keep you updated…

/DO