Trip, Trap, TRAD

Igår Lördag gjorde jag tillsammans med Magnus, Ida, och grabbarna grus Viktor och Fredrik ett desperat försöka att fly climb in ruset och begav oss till Aspen – Not far enough.


Magnus och jag som tänkt ge oss in i tradbranschen sökte oss till det lätta natursäkrade lederna vilka det mer eller mindre var kö till. Det stoppade tyvärr inte Mr. Highstream som verkligen fått för sig att det där med tradklättring är något att ha. Är det lätta lederna upptagna får jag ta de farliga svåra och så gav han sig upp för någon inte allt för välsäkrad 7- och självklart tvingade han mig att hålla i snöret. Det blev en intressant färd såväl för åskådarna som för Magnus och jag tror han var lite skakig dom ganska känsliga första metrarna när han enbart var säkrad i en microkil vilken senare skulle visa sig varit värdelös vid ett eventuellt fall. Detta eventuella fall uteblev som tur var och Magnus lunkade vidare upp mot vad vi trodde var en bult men som visade dig vara en lav – Damn. Han stog iaf bra och fick se till att passa på och pilla sprickan full med järnskrot inför det sista metrarna. Dessa visade sig var enkla och snart var han nere on safe ground igen och det var dags före mig att följa på topprep för att rensa leden.

När väl detta äventyr var avklarat utan dödlig utgång jobbade jag vi på one-move-wondern Sir Väs via toprope. Magnus var givet närmst och lyckades hålla sprickan en gång men jag var i sprickan med alla fingrarna tre gånger och var närmst när jag kom ända nedifrån. Inget under kanske med tanke påmonstervilan innan etableringen och movet men det gladde mig ändå.

Sir Väs

När klockan började närma sig kvällstid var det dags att bege sig och trots avsaknaden av några send var nog samtliga nöjda och vi fick iaf bättrat på solbrännan märkvärt vilket ju inte var helt fel inför kvällen och årets happening på festsidan – Climb In kalaset somfick avrunda vår dag. Det hela kantrades av massor med Reagge, grillade fläskkotletter och ljummen öl vilket inte satt helt fel efter en händelserik dag.

Fler bilder kommer!

/DO