Progress

Planen idag var att träna men samtidigt försöka spara lite skinn till senare i veckan så Göteborg skulle passa bra. Första uppäckten jag gjorde imorse, förutom samma kalasväder som alltid (!) med 5 grader och inte ett moln någonstans, så visade det sig att min plånbok med busskort låg i farsans bil som han haft till jobbet. När jag väl löst det så att jag skulle komma åt plånboken innan bussen går så visade det sig att mitt busskort inte gäller denna vecka, så fuck Gothenburg. Det kändes ganska bra ändå för under hela detta händelseförlopp gick jag och funderade på om det verkligen var rätt att klättra inne idag. Jag kan ju tejpa senare i veckan…

När det väl visade sig att jag fick stanna hemma hade jag väldigt svårt att bestämma mig för vart jag skulle bege mig. Det fick bli blocket i Studseröd och “Fisheramns Freind”. Jag länkade den fr.o.m andra movet till topp men med en liten dub. Jag gjorde inte så många press från start men nästa gång smäller det. Då har jag förhoppningsvis inte glömt dynan jag har i starten för att skydda höften från stenen när jag åker av.

Överlag var jag på ett förbannat dåligt humör hela morgonen och inte mycket kändes särskilt kul. Detta ledde till att jag snabbt tröttnade på Studseröd och beslutade mig för att åka vidare – Men vart? Återingen fick jag beslutsångest men efter en del klurande bestämde jag mig för att åka till Taket på Kolsby. Ett oväntat besök men inget jag ångrar.

I Taket finns egentligen bara ett projekt kvar nu och ett par varianter sen är allt gjort. Det som låckat mig mest ända sedan jag började klättra där har väl egentligen varit linjen mitt på väggen som jag döpt efter tv-serien The Real World på MTV. Jag har kännt lite på den till och från ett i ett och ett halvt år nu men egentligen aldrig jobbat på den förrän i vinter.
Idag gjorde jag för första gången cruxmovet och var väldigt nära att länka ihop det med första movet. Sedan återstår ytterligare ett svårt flytt (inte gjort) och efter det några lättare move vilka jag gjort och alltid gör. Men det skulle förvåna mig om jag föll av där på press.

Gammal bild på The Real World

Nedan ett litet smakprov som visar ett av mina tries från start. Första movet är inte särskilt hårt men det blir svårare att få kroppen i position att skicka till kanten när man kommer därifrån än när man bara kliver på. Kanske inte mitt bästa försök heller men det enda jag fick på film…

Det är kul att klättra nu såväl ute som inne och det känns som jag klättrar bättre än någonsin bara hoppas det håller i sig ett tag så jag kan göra lite av de jag vill.

Avslutningsvis som kan jag sammanfatta med att planerna på att spara skinn inte höll – Jag är helt flodd men det var det värt.

/DO