The tellings about Tasmanian Jim

Jim Bruce har ni både fått och kommer få höra mera om här på bloggen i framtiden så här kommer lite tellings about the boy.

Trots att man upplever Jim som en blyg 9 åring så kommer han i år att fylla otroliga 18 år. Han kommer från Åsa utanför Göteborg men bor för stunden i Dals-Ed där pluggar och tränar på gymnasieskolan Utsikten.

Jim är en ganska layback person med en väldigt försiktig och tyst approach till saker och ting. Han är oerhört lugn, för lugn och ibland såpass galet lugn att han intar någon typ av okontaktbart läge. Enda sättet att då återfå kontakten med honom är genom våld.
Jim har en förmåga att kunna kläcka ur sig i princip vad som helst när som helst och inte allt för sällan har det något att göra med någon annan persons fantastiska kroppsdelar. Jag tror att Jim har något som gör att han kan roa vem han än möter.

Jim är en fantastisk klättrare och jag jämför honom med duracellkanin när han är på väggen. En kanin som tyvärr har lite kort livslängd på batterierna. Ska nått göras så får det ta max två tries sen är batterierna slut för den här gången och Jim behöver knalla hem till soffan och lägga sig på laddning eller åtminste snabbladda med en kvarts vila på den feta tjockmattan. När
Jim åker av väggen är det med besked. Han har sån sjuk bodytension när han klättrar så när något släpper snurrar han av väggen likt den Tasmanska jävulen Taz i Looney toones.

Likheten de två emmelan är slående

Framför att ge sig av ut och klättra tycker Jim om att nanna i sin egen Hästen säng. Om han mot förmodan skulle ge sig ut så är hans stora intresse vid klippan att flasha Tomas projekt, hålla tyst om det och låta Tomas fortsätta vandra omkring med drömmarna om first ascents på de stora taken i Kvarnekas som Jim sedan länge skickat.

En av Jims stora laster är hans ansvarstagande vad gäller sin skolgång. Han tar alldeles för seriöst på sina läxor. Läxor är jävulens och lärarnas påfund som är till för att hindra lajfstajlfolk från att göra de dom älskar allra mest och de enda man kan göra för att inte stötta detta byråkratiska idiotpåfund är att ignorera dem totalt och inte göra en enda läxa – Något Jim behöver lära sig.

För att övergå till fördelarna med Jim så ska det nämnas att en av hans goda sidor är att det väldigt lätt går att få honom att ändra åsikt och att han är lätt att lura med på saker och ting då han är oerhört rädd för att åka på stryk – Trots att han troligtvis skulle spöa skiten ur den som försöker.

Till sist för att mena lite allvar så ska jag säga att Jim är en av de snällare människor jag mött och att det är väldigt kul att fått lära känna honom. Det är alltid lika inspirerande att se honom klättra. Han har likt Said, Johan Gross och andra storheter en lätthet i kroppen som man återfinner bland få klättrare samt ett fantastiskt flyt. Han behöver bara jagas ur sin kära säng och ut bland blocken.

/DO