Ticktrip 2008

Yes, tanken var att min och Hults sista trip innan han lämnar de civila livet för Livgardet i Stockholm skulle resultera i just en ticktrip men så blev inte fallet. Man ska ju inte skylla ifrån sig men den här gången var väll vädergudarna kanske inte riktigt på vår sida…

Som sagt skulle vi ju till Font men när allt utom bil i Frankrike löst sig var biluthyrarna tvungna att sätta käppar i hjulen på oss genom att tredubbla priset bara för att vi råkar vara 19 och inte 25. Hrmmm…

Eftersom varken jag eller Hult är särskilt täta fick vi stanna kvar i Sverige men vi var tvugna att hitta på nått. Tillslut bestämde vi oss för att packa Golfen och bege oss ut på det Svenska vägarna i förhoppningen om att vi någonstans skulle kunna hitta torr sten. Om nu detta skulle visa sig omöjligt kunde vi iallafall passa på att besöka ett gäng inomhusgym ingen av oss tidigare sett.

Ialla fall, this is what happend:

Tisdag – Borås, Ljungby

BORÅS SUGER.

Onsdag – Värnamo, Järnforsen

Efter en natt hos Jimmy så begav vi oss till ett par av Värnamogängets crags, nämligen Hult och Secret Spot. Shut down again, allt var blött. Synd för det fanns flera riktigt schyssta probs på båda ställena.

Vår stora förhoppning hade både innan och under de två gångna dagarna varit Järnforsen. Trötta på att bara få titta på linjerna utan att kunna göra nått åt dem så var det med stor förtjusning vi vid åtta snåret på kvällen anlände till Järnforsen för att upptäcka att nästan allt var torrt (om man bortser från 99% av topparna). Pannlampa på, fram med paddor och krita, sedan – PÅ´T!

Vi lyckades få göra “Kanelclip” samt få känna lite på den omtalade “Rythm 7C+”. Inga framgångar där men det man hört om den har ju iallafall inte varit någon lögn – Den är sjukt fin!

Natten spenderade vi i bilen, jag med näsan mot taket ovanpå alla prylar och Hult i förarsätet.

Torsdag – Järnforsen, Västervik, Norrköping, Stockholm

På morgonen när vi vaknade tog det oss en stund att fatta mod och gå ut i snorblåsten.
Febern som jag tvingats dras med innan verkade äntligen börja ge med sig och de goda vädret som vi hoppades på kom äntligen.
Efter frukost bestående av tunnbröd och saftsoppa så lämnade vi Sydkraft en stund för att kolla in “Voodoo 8A”.

Väl tillbaka blev det äntligen dags att köra och vi började med den fantastiska “Take a look in the mirror” som jag längtat sjukt länge efter att få prova. Det var tyvärr svårt att tagga till riktigt eftersom både startgreppet och svat man mantlar upp på var hyfsat blöta vilket försvårade de hela en aning. Det var lugnt att göra moven i överhänget men mantligen skulle inte gå att göra what so ever. Detta var inget som jag föll på utan det var ganska givet matchningen i andra juggen som jag gick bet på. Men en sak är säker, jag kommer tillbaka för den. Klart ett av de coolare problemen jag sätt för att inte tala om sittstarten “Rumbelfish 8A+” men den blir (förhoppningsvis) ett framtida projekt.

Vi stod en stund och funderade på “Jihad mot folkhemmet 7A” men eftersom även den toppen var blöt och ingen var av oss var särskilt sugna på att behöva utsätta oss för risken att åka av en blöt topp 7 meter upp så sket vi i den.

Istället bort till Rytmblocket för att göra nån 6B+ som jag flashade och Hult gjorde några tries senare.

Efter att kollat in Motorblocket drog vi på eftermiddagen vidare mot Stockholm.
På vägen hann vi med ett stopp i Västervik för hamburgare på Corner samt VO-Stenarna, tyvärr inte för att klättra men för att kika på “Namaste 8B”.

Efter kalorichocken på Corner åkte vi vidare mot nästa oplanerade stopp – Norrköping, och som jag skrev här om dan så kunde vi inte hålla oss så det blev klättring igen. Max en timma sa vi – Två och en halv timma senare satt vi åter i bilen och tillslut, ett antal timmar försenade anlände vi på Södermalm, STHLM. Det dröjde inte länge innan båda sov gott – Hult i ett eget rum på begäran att få slippa mig efter en (enligt honom) sömnlös natt.

Fredag – Stockholm, Mölltorp

Dagen spenderade vi alltså som sagt på Salveo som kändes som ett lite finare gym där inte vi riktigt passade in. Utöver de så gick inte klättringen så bra vilket inte gjorde de hela bättre.
På kvällen hade vi tröttnat på Stockholm och brännde hem till Mölltorp. Vi anlände hemma hos Hult typ 01.00, stapplade in i köket, kämpade oss upp för trappan och ett par minuter senare hade inte en jordbävning väkt oss.

På lördagen packade vi ur Hults prylar, jag körde hem till Uddevalla och därmed var vår resa över och trots att det inte direkt blev nån Ticktrip var vi nöjda.

/DO